Beste muziekliefhebber,


“Ik droomde er als klein meisje al van om op het podium te staan, te zingen en te dansen. Ik moest en zou eigen muziek maken en wilde kunnen optreden net als de beroemde sterren. Ik voelde het bij mijn eerste optreden al.. Dit is wat ik de rest van mijn leven lang wil blijven doen; optreden én muziek maken!”.

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Gina Smith en ik ben al vele jaren werkzaam in de muziekindustrie. Ik heb verschillende succesvolle nummers geschreven en train nieuwe artiesten om hun kans op succes zo groot mogelijk te maken. (lees dus snel verder!)

Wat ooit begon als mijn hobby en passie, is nu mijn werk; Ik verdien mijn inkomen met m’n zelfgeschreven, unieke songteksten en ik ik train ook andere (beginnende) artiesten om echt succesvol te worden. Iedere dag prijs ik mijzelf gelukkig dat ik alle kansen heb genomen om een succesvolle artiest te worden. Dag in dag uit ontvang ik nieuwe creatieve ideeën die ik razendsnel omzet tot songteksten. Wanneer ik aan een songtekst begin is deze na een paar uur klaar en komt het warme, trotse gevoel in me naar boven.

Het geheim hiervan is dat ik op de ‘één of andere manier’ de creatieve processen in mezelf stimuleer waardoor inspiratie en succesvolle ideeën me dagelijks komen “aanwaaien”.

Helaas ging het niet altijd zo goed met me. Vóór ik dit allemaal ontdekte, was het leven als beginnende artiest absoluut geen sprookje… sterker nog;

 

Ik Voelde Me Ten Einde Raad..

Ik heb tijden meegemaakt dat ik bijna letterlijk de haren uit mijn hoofd trok. Ik kon geen inspiratie vinden voor mijn songteksten en ook het bedenken van melodieën was een ramp. Laat staan het combineren van deze twee. Het lukte gewoon niet.. Mijn teksten waren niet mooi en het wilde maar niet lukken om een goed verhaal neer te zetten. Eindeloos veel uren ben ik kwijtgeraakt en niks hielp.

Ik was radeloos; ik wilde ó zo graag maar het ging simpelweg niet. Omdat ik er veel tijd aan spendeerde vertelden de mensen om me heen dat het me toch niet zou lukken om door te breken; “geef het toch op Gina, zoek toch een andere leuke hobby dit is veel te ingewikkeld’ Je kent het misschien misschien wel.

Niemand kon me helpen met mijn droom van het artiestenleven. Ik stond op het punt om mijn hele passie op te geven en te luisteren naar mensen die zeiden dat ik maar wat anders moest doen..

Ik had twee keuzes; Of ik stop ermee en geef het op, of ik zet ALLES-OP-ALLES en doe er werkelijk ALLES voor om te ontdekken hoe ik toch een succesvolle artiest wordt.

En dat deed ik… Tegen advies in van iedereen om mij heen, moest en zou ik het proberen. Ik moest de weg naar de top behalen, wat ik er ook voor moest doen..

Dit Is Waar Mijn Persoonlijke Missie Begon

Ik begon aan een persoonlijke missie om te ontdekken hoe fantastische muziek wordt gemaakt. Eerst begon ik boeken te lezen, informatie op het internet te zoeken en bezocht zelfs seminars om te leren hoe je een goede songwriter kon worden. Maar het meest frustrerende hieraan was dat de meeste informatie simpelweg NIET WERKT .. het werkte in ieder geval niet bij mij wanneer ik het probeerde.

 Je kent ze misschien wel, de artikelen en boeken die je vertellen hoe je het “perfecte refrein” schrijft. Of de “magische tips” om inspiratie te krijgen voordat je begint met het schrijven van een songtekst.

Theoretisch gezien lijkt het allemaal te kloppen! Maar wanneer je dit gebruikt voor je eigen muziek en het dus in de praktijk probeert toe te passen schiet het tekort. Ik heb alles wat ik kon vinden uitgeprobeerd en hoe meer ik ‘t probeerde des te meer ik er achter kwam dat het geheim ergens anders in zit..

Denk er maar eens over na, succesvolle muziekanten schenken heus geen aandacht aan het lezen van dit soort boeken. Simpel. Er is hier iets anders aan de gang. Wat maken de succesvolle artiesten dan wel zo succesvol? Het is minder ingewikkeld dan je denkt. Zo meteen meer hierover want;

 

Het Is Echt NIET Jouw Fout..

Vraag jezelf eens af; waarom falen er zoveel artiesten bij het schrijven van goede songteksten? Hoe komt het dat er zoveel mensen maar een fractie kunnen gebruiken van het talent dat in hun zit?

Ik zal het je verklappen, het komt grotendeels door de manier hoe we zijn opgegroeid. Het begint op school al, waar je stil moet zitten in de klas en de leraar moet aankijken.

Wanneer je je aandacht even verliest en aan het dagdromen bent wordt je gevraagd om op te letten. Ook wanneer je thuis televisie kijkt wordt alles je voorgeschoteld. Jouw taak is dus stil zitten en opletten.

Het probleem hiervan is dat je creativiteit (zonder dat je dit zelf wilt) niet verder ontwikkelt..

En hier heb je dus ook last van tijdens het schrijven van muziek. Helaas is dit wat ik bij de artiesten om me heen zie.. Ze komen niet op de goede ideeën. Ze blijven maar dromen om op de perfecte melodie te komen. Helaas zal deze ‘perfecte melodie’ nooit omdat er teveel creativiteit “geblokt” wordt.

En het ergste is dat deze artiesten zo zullen blijven. In plaats van dat ze doorbreken en de wereld op zijn kop zetten zullen ze er alleen van blijven dromen..

 

Tijd Voor Verandering

Natuurlijk is het mogelijk om deze ‘creativiteit’ blokkades in je leven te laten verdwijnen. En dit is helemaal niet zo moeilijk als dat je denkt..

Je moet alleen weten hoe!

Vraagje:
Stel je eens voor dat je graag piloot wilt worden en dus wilt leren vliegen. Je hebt er alleen niet veel verstand van. Is het dan verstandig om advies te vragen aan een Buschauffeur? .. lijkt me niet. Als jij wilt leren vliegen vraag je toch advies aan een piloot?

Met andere woorden, als JIJ ergens echt succesvol in wilt worden moet je advies vragen aan een expert op dat gebied!! Iemand die het pad naar succes al heeft bewandeld, en alle obstakels en tegenslagen kent. Waar je op moet letten, de gouden tips en waar je voor moet uitkijken.

Want wat gebeurt er als jij precies dezelfde stappen zet als een succesvolle artiest? Dus dezelfde (geheime) technieken gebruikt?

Precies.. dan zal het resultaat ook hetzelfde zijn!!

Klik hier om naar de officiele website te gaan om er nog meer te ontdekken.

About Author - engelsbob

Music And feelings, share the same passion and you have a connection, a friend or a partner for life! Enjoy every moment every day

No Comments

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.